Sindikati penzionera: Zbog nevraćanja otetog idemo u Strazbur

Penzioneri Srbije će zaštitu svojih prava tražitu od Evropskog suda u Strazburu jer vlast u Srbiji ne želi da razgovara o vraćanju "otetog dela penzije", rekao je predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Mihailo Radović.
Sindikati penzionera: Zbog nevraćanja otetog idemo u Strazbur
Foto: Pixabay
"Poznato je da se Strazburu možemo obratiti tek kada iskoristimo sve nadležne institucije u Srbiji, pa nas zbog toga koče. To je sada jedna igranka. Našu drugu inicijativu za poništenje protivustavnog zakona o privremenom umanjenju penzija, podnetu 2016. godine, Ustavni sud Srbije ne rešava jer ne sme. I sada jednostavno ćute", rekao je Radović.
 
On je naveo da Ustavni sud na dve podnete inicijative ne odgovara već pet godina, da se ne bi stekli proceduralni uslovi za obraćanje penzionera sudu u Strazburu.
 
Potpredsednik Udruženja za ustavno-pravna pitanja, Zoran Ivošević je rekao da je Zakon o privremenom uredjivanju isplate penzija "uneredio" isplatu penzija u Srbiji i da je Ustavni sud vrlo brzo mogao da ga oceni neustavnim. Ivošević je kazao da je Ustavni sud oklevao i zbog toga zaslužio ime "zaustavni sud", a pošto je pokazao i da je pod uticajem politike, postao je i "zauzdani sud".
 
"Očekujemo da ćemo dobiti pravo na sudu u Strazburu. Tek tada će penzije moći da budu vraćene u punom iznosu", rekao je Ivošević. On očekuje da će oduzeti deo penzija biti vraćen penzionerima ili naslednicima onih koji su u medjuvremenu umrli.
  • Miloš

    07.11.2018 09:07
    Bravo!
    Bravo za Sindikat penzionera, bravo za Zorana Ivoševića!
  • Ivan Milovanov

    07.11.2018 07:35
    Ilirska 23
    Ovde sam dosao zbog partnerice 2009 godine.
    Sudije iskorumpirane, toplana radi sta oce nemozes se iskljuciti
    sa grejanja, nemas se kome zaliti, Policija je amaterska,
    srpska posla poslovica itekako drzi.
    Hvala lepa vracam se za Sloveniju gde se ipak postuje covjek i zakoni.
  • DjakoN

    07.11.2018 07:35
    tuga...
    Nisu ni penzioneri blesavi,oni ce svoje dobiti.
    Nama ostalima koji nismo penzioneri je toliko dobro da nas je sramota!!!
    Ovde se sjajno moze ziveti od plate!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija