Ljajić: Razmišljao sam o izlasku iz Vlade Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je posle optužbi lidera radikala Vojislava Šešelja da je deo organizovane kriminalne grupe, razmišljao o izlasku iz Vlade Srbije.
Ljajić: Razmišljao sam o izlasku iz Vlade Srbije
Foto: 021.rs
Navodeći da od takvog napada "nemate odbranu", Ljajić je za "Nedeljnik" ocenio da je to pokušaj njegove kriminalizacije u cilju smanjenja političkog uticaja.
 
"Ovaj poslednji napad nema nikakve veze sa politikom i zato je mnogo teži od onoga iz uslovno 'bivšeg života' kada sam bio proskribovan u jednoj maloj zajednici kao izdajnik. Iskreno, pomislio sam da je to deo šire priče, ali sada mi je više nego jasno da je to političko-finansijska akcija Šešelja i Zukorlića", naveo je Ljajić.  
 
On je kazao da institucije treba da izađu i kažu da li je bilo šta od Šešeljevih navoda, istina.  
 
"Ovo je kao da dokazujete da nekog niste ubili. Ako postoji bilo šta, ne u političkoj karijeri, nego od mog detinjstva do moje 54. godine, ako sam jabuku nekom ukrao, ako sam se potukao sa nekim, ako postoji bilo šta, neka izađu sa tim i ja ću se povući", kazao je potpredsednik Vlade Srbije.  
 
Ljajić je najavio da neće preduzimati nikakve konsekvence protiv lidera radikala.
 
"A šta mogu da preduzmem? Šta Šešelj može da izgubi u ovom ratu sa mnom? Svi su navikli da vam Šešelj u medijima tovari blato u lice, a meni to apsolutno ne treba. On može samo da dobije, a ja mogu samo da izgubim, bez obzira i na izjave Vučića i Stefanovića i svih ostalih", kazao je Ljajić.  
 
On je naveo da "nijedan minut" ne bi sedeo u Vladi Srbije da sumnja da iza optužbi stoji predsednik Aleksandar Vučić i dodao da nije želeo da uđe u vladu ni 2012. ni kada je Vučić postao premijer 2014.
 
"Išao sam kod Vučića i rekao mu da bih voleo da ne budem deo njegove vlade, nego da predložim nekog iz svoje stranke. On je rekao da treba još neki ozbiljni poslovi da se završe, i da su, zbog svega što nas očekuje, potrebna jaka imena u vladi. A da li sam umoran od učešća u vlasti? Apsolutno jesam, preumoran sam, ali nadam se da neću još dugo biti u vladi i da ću nekima to da skinem s dnevnog reda", rekao je Ljajić.  
  • Razmisljanko

    14.11.2018 06:46
    Misliti i ..... nije isto
    Eto, i ja razmisljam da smuvam Kim Kardasijan i Emili Ratajkovski.
    A onda da uzmem reket (teniski) u ruke i pobedim Djokovica, Nadala i Federera...
  • ex Pezos

    13.11.2018 22:40
    DA ...
    ...."profesionalni" ministar napusti vladu , ta nemojte kasti.
  • Futog

    08.11.2018 14:56
    Www
    Ulizica poltron! Sve bi dao za vlast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija