FOTO: Bombom na automobil direktora "Urbanizma"

Na Grbavici kod kafića "Hogar" danas oko 10h eksplodirala je bomba ispred parkiranog crnog "sitroena", službenog automobila direktora "Urbanizma" Tomislava Bokana.
Na Grbavici kod kafića "Hogar" danas oko 10h eksplodirala je bomba ispred parkiranog crnog "sitroena", službenog automobila direktora "Urbanizma" Tomislava Bokana.

Bomba je povredila dve osobe koje su u tom trenutku prolazile ulicom, a oštećeno je i nekoliko okolnih automobila.

Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin rekla je da je u Urgentnom centru zadržan P. K. (63) iz Novog Sada, koji je zadobio teže povrede lopatice, dok je Novosađanka B. L. (47), koja je zadobila lakše povrede butine, puštena na kućno lečenje.

Kako se navodi u saopštenju novosadske policije u pitanju je ručna bomba M-52, čija je eksplozija oštetila sedam vozila koja su bila parkirana u blizini "sitroena" . Prema informacijama dobijenim iz policijske uprave, počinilac još uvek nije poznat.

"Novosadska policija, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova, sprovodi intenzivnu istragu kako bi rasvetlila sve okolnosti ovog slučaja i otkrila počinioca", navodi se u saopštenju.

 

Bokan je novinarima potvrdio da je njegov automobil stradao i dodao da postoje očevici koji su videli počinioca.

"Jedna žena je videla osobu koja se mota oko mog službenog automobila i može da ga identifikuje", kaže Bokan i dodaje da je on u momentu nemilog događaja bio u preduzeću, a da je njegov vozač bio u kafiću sa svojim bratom gde je došao da uzme neke lekove i popije kafu.

"Očevidac postoji, lice je uočeno, znači nekih metar osamdeset, metar osamdeset i pet, nosio je bele rukavice,imao je kačket, svetlo plave oči, bele puti, kratko osisan, atletski građen, žnači čovek profesionalac, spreman za ovakve stvari", opisuje Bokan.

On je naveo da sumnja "da neko želi da zataška ovo što se desilo". "Ovaj slučaj je za mene vrlo diskutabilan, jer postupci određenih lica ovlašćenih za ovaj slučaj su vrlo čudni. Institucije sporo rade, mislim da u toku neko želi zataškati dokaze, sumnja postoji, nažalost ponavljaju se devedesete ovde u našem gradu", navodi on.

"Ne plašim se ovakvih miševa"

Bokan kaže da nije primio nikakve pretnje poslednjih dana. "Vidim to kao jedan vid upozorenja, kažem, ja jedino imam strah od Boga, a od ovih miševa, ovih takozvanih likvidatora nemam. Ne mogu da sumnjam, ali ima mnogih motiva od političkog do preduzeća koje vodim", kaže Bokan.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je posetio povređenog Novosađanina u Kliničkom centru Vojvodine, očekuje da se počinioci ovog krivičnog dela pod hitno privedu licu pravde i da se pošalje jasna poruka kriminalcima i nasilnicima.

"Ne smemo dozvoliti da na ulicama zavlada bezakonje, a posebno ne da se u sred dana dok ljudi obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti u Novom Sadu događaju eksplozije. Nasilje prema bilo kome je nedopustivo i moraju se što pre preduzeti mere kojima se osigurava bezbednost svih građana", navodi Vučević.

Komentari 276

  • @anonimus

    01.07.2013 14:24
    kolonijalizam je zavrsen
    1945 Francuska se povukla iz Alzira i Tunisa, 1995 srbski iz Slovenije,Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a 2015 Srbija se povlaci iz Vojvodine
  • 01.07.2013 13:40
    JEDVA ČEKAM
    Dragi moji separatisti,

    kao apolitičan čovek koji nije član niti jedne stranke, koji (sasvim lepo) živi od svog rada (proizvodnja softvera, konkretno android i ms visual studio platforma)mogu samo da vam kažem sledeće:

    Kada "se uželim" čitanja članaka i postova lujki sa krizom identiteta, dođem na 021.rs i uživam :-).
    Vojvodina je SRPSKA (istorijski a bogami i demografski, wiki demographics 2011 pa proučavajte..).
    Jedva čekam pokrajinske izbore (na kojima ću glasati precrtavanjem listića) da vidim kako ćete proći, "dragi" moji separatisti.

    (rođeni, visoko obrazovani, sveta nagledani :-)) Novosađanin
  • odcepicu se

    01.07.2013 10:57
    Vojvodina Republika
    https://www.youtube.com/watch?v=8NVERkCY8Lg

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.