Sukobi sa policijom na protestima u Francuskoj zbog zakona o radu

Francuska policija sukobila se sa demonstrantima i upotrebila suzavac u nekoliko gradova.
Najmanje 24 policajca su povređena tokom današnjih protesta protiv reformi zakona u radu, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Kaznev. Tri policajca su ozbiljno povređena u Parizu, a širom zemlje su uhapšene 124 osobe, dodao je Kaznev.
 
Nekoliko desetina mladih gađalo je flašama i kockama kaldrme bezbednosne snage, koje su odgovorile ispaljivanjem suzavaca, tokom protesta u Parizu. Slične scene zabeležene su i u Nantu, Marselju, Lionu i Tuluzu. 
 
Hiljade demonstranata okupilo se danas širom Francuske na novim protestima zbog najavljenih reformi zakona o radu, dok su zbog štrajka radnika na dva aerodroma u Parizu odloženi brojni letovi. Zbog štrajka kontrole letenja otkazano je oko 20 odsto letova s pariskog aerodroma Orli, kao i veliki broj letova s aerodroma Šarl de Gol.
 
Francusku potresa niz protesta i štrajkova zbog najavljenih reformi zakona o radu. Vlasti brane reforme i navode da će one pomoći otvaranje novih radnih mesta, dok kritičari ocenjuju da će reforme ugroziti prava radnika.
 
Autor: Beta
  • Narod ko stoka

    29.04.2016 14:01
    U Srbiji ce nezadovoljni radnici lepo slaviti Uskrs i 1 Maj uz rostilj, pecenje i domacu podrigusu.
    Kada se mamurluk razidje onda ce ponovo nastaviti sa kmecanjem i kukanjem kao i do sada.
  • N

    28.04.2016 22:23
    Beee bee
    Bilo bi da nismo postali ovce i da nas covek ne nalazi najvise zadovoljstva u tome sto ima i nekog kome je gore nego njemu i koji mu "zavidi" na tome sto ima posao i zasto bi onda rizikovao da to izgubi... Ma istrpece sve samo da moze ovom drugom da udara zazubice. Zalosno...
  • Brus Vilis

    28.04.2016 18:47
    Neće pelene
    "Hiljade demonstranata okupilo se danas širom Srbije na novim protestima zbog najavljenih reformi zakona o radu. Nezadovoljni gradjani marširaju ulicama Beograda i drugih srpskih gradova. Demonstranti su se sukobili s policijom u Novom Sadu, javili su srpski mediji." E, to bi bila vest, braćo & sestre, to bi bila vest....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet