Tramp: U nekom trenutku bi trebalo zapucati na ruske avione

Donald Tramp je izjavio da bi "u nekom trenutku, kada sve ostalo zakaže" Sjedinjene Američke Države "morale da zapucaju na ruske avione koji provociraju".
Potencijalni predsednički kandidat rekao je u jednoj radijskoj emisiji da bi predsednik prvo trebalo da "pozove Vladimira Putina da to reši", ali da postoji trenutak kada treba i zapucati.
 
Trampovi komentari se odnose na dve situacije kada su ruski avioni preletali i presretali američke vojne letelice.
 
"U normalnim okolnostima, neki Obama, da kažemo predsednik, pozvao bi Putina, jer želite da obavite telefonski razgovor u takvim situacijama, i rekao bi 'hej, učini nam uslugu, nemojte to da radite, spreči tog manijaka, samo prestanite'. Ali mi nemamo takvog predsednika, ovaj naš negde igra golf", rekao je Tramp. 
 
Kontroverzni milijarder je zatim u emisiji Čarlija Bučera rekao da ako "zakaže diplomatija" ipak trebalo reagovati. 
 
"Ne znam, postoji tačka do koje možete da trpite. U nekom trenutku morate da uradite nešto. To prosto nije ispravno, to je protiv Ženevske konvencije. Prosto to ne možete da radite, to se zove čikanje. Svakako bi trebalo početi diplomatijom, zvati Putina, ali ako to ne uspe, ne znam, onda kada taj magarac krene ka vama, morate da pucate", rekao je Tramp. 
 
Kako je dodao, takvi događaji pokazuju "nepoštovanje prema SAD i nepoštovanje prema Obami". 
 
Autor: agencije
  • Osoba M

    03.05.2016 16:34
    Velja Ilic Amerike :)
  • Zoran

    03.05.2016 15:16
    Hmm
    A kako bi bilo da ruski špijunski avioni lete u Meksičkom zalivu i da ruski razarači plove takođe u meksičkom zalivu ka obali SAD-a, da li bi Amerikanci to bledo posmatrali ili bi dizali svoje avione? Tako i Rusi rade kada se ovi bahate u Baltičkom moru hiljadama km od svoje države.
    E da, sad će opet da postave rakete na Kubu :D
  • Eh

    03.05.2016 13:36
    Kakav papak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.