Ted Kruz se povukao iz izborne trke

Ted Kruz je objavio da se povlači iz kampanje za republikansku nominaciju za kandidata na predsedničkim izborima u SAD, nakon što je na unutarstranačkim izborima u Indijani pretrpeo težak poraz od vodećeg pretendenta u Republikanskoj stranci na istu nominaciju, Donalda Trampa.

Tramp je juče, nakon što je njegov glavni protivnik Kruz odustao od trke za Belu kuću, poručio da će pobediti u nadmetanju sa predsedničkim kandidatom Demokratske stranke, što će verovatno biti Hilari Klinton.

"Pobedićemo u u novembru, i to će biti velika pobeda", istakao je Tramp.

Ovaj njujorški biznismen, koji nije mnogo popularan u redovima sopstvene partije, gotovo će sigurno biti nominovan za republikanskog kandidata na izborima za predsednika SAD, ocenjuje danas BBC.

Međusobni verbalni napadi Kruza i Trampa juče su dobili na žestini. Kruz je Trampa optužio da je "potpuno nemoralan", da je "patološki lažov" i "serijski ženskaroš", na šta mu je Tramp odgovorio tako što ga je nazvao "očajnim kandidatom koji pokušava da spase svoju neuspešnu kampanju".

Međutim, nekoliko sati kasnije, nakon što je senator iz Teksasa najavio da se povlači iz trke, Tramp mu je čestitao kao "pametnom i žilavom takmičaru".

U trci među demokratama, Berni Sanders je u Indijani porazio Hilari Klinton. Ona ima više delegata od Sandersa, ali je posle pobede u Indijani Sanders poručio da "borba još nije gotova".

Sve su veći izgledi da će se Tramp suočiti sa Klintonovom na jesen, u odlučujućem megdanu za naslednika predsednika Baraka Obame, koji će napustiti Belu kuću posle dva mandata, zaključuje BBC.

Autor: Tanjug

  • zivan

    04.05.2016 10:14
    Donald je ozbiljan igracc. Jeste da su mu pojedine izjave malo estradne i neodmerene, ali je protivnik NATO pakta. Nije vezan ni za naftasski lobi, tradicionalno uticajnim na Republikance. Zato ga u vrhu stranke ne vole, a u javnosti mu lik kreiraju kao da je u pitanju budala. Po svet bi bio bolji predsednik od one vesstice Hilari ( Levinski) Klington...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.