London: BBC pobedio, ništa od "prekrajanja" po zamisli vlasti

Britanska vlada je danas odustala od planiranog "prekrajanja" javnog servisa BBC, nakon što su ta kompanija i nekoliko poznatih ličnosti optužili ministre za ugrožavanje nezavisnosti institucije sa 94-godišnjom tradicijom.

Vlada u Londonu je objavila da će biti osnovano novo upravno telo koje će nadzirati BBC, kao i da će podaci o zaradama najplaćenijih u toj korporaciji biti javni kako bi se unapredila transparentnost.

"BBC je jedna od najvećih institucija u zemlji. Naš prevashodni cilj je da osiguramo da nastavi da napreduje u medijskom prostoru koji se promenio do neprepoznatljivosti u odnosu na period od pre deset godina", izjavio je britanski ministar kulture Džon Vitingdejl u obraćanju parlamentu.

Raznovrstan BBC servis, koji prema procenama svake nedelje dopire do 97 odsto Britanaca, finansira se kroz zagarantovani prihod od 3,7 milijardi funti (5,35 milijardi dolara) od godišnje takse koju plaćaju sva domaćinstva u Britaniji sa TV prijemnikom.

Ova medijska kuća se, kako navodi Rojters, oštro protivi bilo kakvim izmenama, jer bi one, kako je saopšteno, učinile servis manje popularnim kod javnosti koja za njega plaća.

  • Šteta

    12.05.2016 14:48
    pretplata
    Plaćao bih i ja 150 dinara kad bi RTS bio bar nalik BBC-u. Ovako šipak!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.