Pao avion na liniji Pariz - Kairo, poginuli svi putnici

Zvaničnici egipatske avijacije saopštili su danas da se avion Edžiptera sa 66 putnika i članova posade koji je leteo na liniji Pariz - Kairo srušio.

Avion Erbas A320 je najverovatnije pao u more, rekao je portparol egipatskog civilnog vazduhoplvstva Ihab Raslan za kanal Skaj njuz Arabija, prenosi AP. Egipatski list "Ahram" preneo je, pozivajući se na izjavu neimenovanog zvaničnika, da pilot nije poslao poziv u pomoć pre nestanka aviona. Poslednji kontakt kontrole leta sa avionom bio je 10 minuta pre nestanka.

Kompanija Edžipter potvrdila je da je među putnicima u avionu bilo 30 egipatskih, 15 francuskih, dva iračka državljana, kao i po jedan državljanin Velike Britanije, Kuvajta, Saudijske Arabije, Sudana, Čada, Portugalije, Alžira i Kanade. Mediji navode da je među putnicima bilo i troje dece.

Egipatske i grčke snage pokrenule su potragu za avionom. Grčka je poslala dva aviona i fregatu u oblast južnog Mediterana gde je nestao avion, a na ostrvu Karpatos u pripravnosti su helikopteri kako bi eventualno krenuli u spasilačku akciju.

Avion je nestao 16 kilometara pošto je ušao u egipatski prostor rano jutros u 2.45 rano po lokalnom vremenu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.