VIDEO: Neredi tokom Trampovog mitinga u Nju Meksiku

Tokom predizbornog mitinga predsedničkog kandidata Republikanske partije Donalda Trampa u Albukerkiju su izbili neredi koji su bacili u senku njegovu pobedu na unutarstranačkim izborima u državi Vašington.

Demonstratni su sinoć tokom skupa u američkoj državi Novi Meksiko bacali zapaljene majice, plastične flaše i druge predmete na policajce, prevrtali kante za smeće i rušili barikade. Policija je odgovorila suzavcem i dimnim bombama.

Trampa su u govoru na skupu stalno prekidali demonstranti koji su vikali i opirali se obezbeđenju koje je pokušavalo da ih izvede iz Kongresnog centra u kojem su se okupile hiljade Trampovih pristalica. Demonstranti su nosili transparente s natpisima "Tramp je fašista" i "Dovoljno smo čuli". Izvan centra, demonstranti su tokom skupa rušili barikade, razbijali prozore i sukobili se s policijom.

To je bio prvi Trampov miting u Novom Meksiku, američkoj državi u kojoj živi najviše Latino-Amerikanaca. Tramp ima slabu podršku među Latino-Amerikancima. Na početku izborne kampanje Tramp je obećao da će izgraditi zid na granici kako bi sprečio "ubice i silovatelje" da dođu iz Meksika u SAD.

Kandidat republikanaca za predsedničku nominaciju je na jučerašnjim izborima u Vašingtonu, prema prvim podacima, osvojio 76 odsto glasova na osnovu 59 odsto prebrojanih glasova. Trampu sada nedostaje samo nekoliko desetina glasova delegata da dobije 1.237 glasova potrebnih da osigura predsedničku nominaciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet