Indonezija će kastrirati, čipovati i javno objavljivati imena pedofila

Indonezija će ubuduće kastrirati silovatelje dece, navedeno je u dekretu koji je potpisao indonezijski predsednik Joko Vidodo.

Seksualni zlostavljači biće podvrgnuti hemijskoj kastraciji i mikročipovanju - piše u dekretu, koji je donesen nakon nekoliko slučajeva grupnog silovanja i ubistava u kojima su žrtve bile tinejdžeri.

Nakon poslednjeg slučaja silovanja osamnaestogodišnje devojke, mediji su zahtevali oštrije kazne. Dvojica muškaraca uhapšena su u predgrađu Džakarte zbog silovanja i ubistva osamnaestogodišnjakinje drvenom motikom.

Indonezijska Vlada je nedavne napade proglasila "krizom".

Zakon perdviđa doživotne i smrtne kazne osuđenima za silovanje dece, a minimalna kazna biće deset godina. Osuđenici će biti mikročipovani da bi ih vlasti lakše kontrolisale, a njihova imena biće javno objavljena.

Ovog meseca sud na Sumatri osudio je sedam tinejdžera na po deset godina zatvora zbog silovanja i ubistva četrnaestogodišnje devojke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet