VIDEO: Strašna bujica u Nemačkoj nosi sve pred sobom, tri osobe poginule

U jakim olujama, nevremenu i poplavama na jugu Nemačke stradale su najmanje tri osobe.

U oblasti Baden-Württemberg Schwäbisch vatrogasac je poginuo dok je pokušavao da spasi čoveka za kojeg se na kraju ispostavilo da je mrtav.

Poplavljeni su parkinzi u oblasti Weissbach u Hohenlohekreisi, a oformljen je i krizni tim koji je potvrdio da je nekoliko osoba povređeno. U regiji Ansbach i delovima okruga Neustadt, oluja je tokom noći napravila ogromnu štetu. Bujične poplave nosile su sve pred sobom, razarajući tako domove lokalnog stanovništva. Na saniranju i pomoći stanovništvu angažovano je oko 150 ljudi iz vatrogasne službe, tehničke pomoći i Crvenog krsta. Nekoliko kuća preti urušavanje, a stanovništvo je evakuisano.

Na video snimcima i fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, vidi se kako blatnjava bujica nosi automobile. U nekim kućama voda je došla do nivoa dna prozora. Mesto u okrugu Schwäbisch-Hall je potpuno blokirano, a ni novinari nisu imali pristup.

Snimak iz mesta Hall u spomenutoj pokrajini pokazuje blatnu bujicu koja se kreće velikom brzinom i nosi sve pred sobom. Na pojedinim mestima visina bujica, blata i oborinskih voda dosegla je neverovatnih sedam metara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet