Završena drama u Parizu, troje mrtvih, dete spaseno

Francuska policija ubila je noćas u dramatičnoj operaciji muškarca koji je u predgrađu Pariza ubio policajca, a potom njegovu ženu i sina držao kao taoce u njihovoj porodičnoj kući, saopštili su zvaničnici.
Kako se navodi, žena je pronađena mrtva, a dete je nepovređeno, prenela je agencija AFP, dodajući da su oni kao taoci bili držani više sati. Zasad nije jasno kako je ubijena supruga policajca.
 
Drama se odigrala u Manjanvilu, 55 kilometara zapadno od francuske prestonice. AP navodi da je policija uspela da spase trogodišnje dete, koje je u šoku, ali nepovređeno.
 
Napadač je na smrt izbo policajca ispred njegovog imanja pošto se sinoć oko 21 sat vratio kući. Komšije koje su pozvale policiju tvrde da su čuli da je muškarac uzvikivao islamističke slogane, preneo je RT. 
 
Islamska država (IS) preuzela je odgovornost za napad.
 
Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev nazvao je ovo ubistvo "bednim terorističkim činom" i saopštio da je tokom poslednjih nekoliko sedmica uhapšeno više od 100 ljudi koje predstavljaju potencijalne prijetnje. Kaznev je jutros, nakon hitnog sastanka sa predsednikom Fransoa Olandom i drugim visokim zvaničnicima, izjavio da je opasnost od ekstremističkih napada i dalje visoka u Francuskoj, Evropi i na Zapadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).