Porast broja rasističkih incidenata u Britaniji

Posle referenduma o izlasku iz Evropske unije u Britaniji je prijavljen talas rasistički motivisanih incidenata, objavio je Vašington post.
Veliki broj incidenata prijavljen je britanskoj policija, a i društvene mreže su preplavljene objavama o ksenofobnim pojavama, a njihov sadržaj predstavlja tužan pogled na to kako je izlazak Britanije iz EU možda ohrabrio one koji su skloni ekstremnom rasizmu, piše list.
 
Policija u zapadnom delu Londona istražuje, kako su naveli, rasistički motivisan slučaj napada na Društveno i kulturno udruženje Poljaka. Na zgradi tog udruženja ispisan je grafit: "Idite kući". Vašington post napominje da Poljaci čine najveću populaciju onih koji su rođeni van Britanije.
 
U Kembridžširu su navodno deljeni leci sa porukom "Napustite EU/Nema više poljskih štetočina", napisani i na engleskom i na poljskom. Oni koji su se zalagali za Bregzit bili su jasni u uveravanju da novi imigracioni zakoni neće uticati na građane EU koji već žive u Britaniji, ali uprkos tome mnogi imigranti nisu sigurni u svoju budućnost, piše Vašington post.
 
List dodaje da se ni popularni britanski tabloidi nisu potrudili da smire osećanja javnosti oko imigracije, često pribegavajući rasnim provokacijama.
  • пера

    27.06.2016 09:01
    коментар
    Па како, људи моји.... то је колевка демократије.... они и Амери..... важно је да држе вакеле целом свету.... ?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet