Preminuo glumac Bad Spenser

Italijanski glumac Carlo Pedersoli, poznatiji kao Bad Spenser, po ulogama u "špageti vestern" filmovima, preminuo je u 86. godini života, prenose italijanski mediji.
Spenser je rođen 31. oktobra, 1929. godine u Napulju i prvi je Italijan koji je 100 metara slobodnim stilom preplivao za manje od minut. Takođe, bio je deo italijanske plivačke reprezentacije na Olimpijadi u Finskoj 1952. godine, kao i Melburnu četiri godine kasnije. Oba puta je u takmičenju slobodnim stilom stigao do polufinala, a bio je i dobar igrač vaterpola.

Od 1947. do 1949. godine radio je u italijanskom konzulatu u Recifeu u Brazilu, gde ja naučio da tečno priča portugalski jezik. Završio je za advokata, a prvi film u kojem se pojavio bio je Quo Vadis (1951) koji je snimljen u Italiji.

Tokom pedesetih i šezdesetih, snimao je uglavnom filmove za italijansko tržište, a 1967. menja ime u Bad Spenser u čast glumca Spensera Trejsija i njegovog omiljenog Badvajzer piva.

Najpoznatiji je po ulogama u “špageti vesternima” i kao deo dua sa Terensom Hilom. Njih dvojica su glumili u hitovima poput Ace High (1968) i They Call Me Trinity (1970), a zajedno su snimili ukupno 18 filmova. "Terens Hil mi je kao brat i kao svaka braća ne slažemo se uvek dobro. Naš odnos se verovatno prenosi i na filmove, ali on uvek može da računa na mene i ja mogu da računam na njega. Uvek smo uživali da radimo zajedno i verovatno smo zato i snimili toliko filmova zajedno", rekao je jednom Spenser.

Na kraju karijere, Spenser se posvetio pisanju scenarija. Sa Marijom Amato je imao troje dece – Đuzepea, Kristinu i Diamanta. U politiku je ušao 2005. godine i bio je deo Berluskonijeve “Napred Italija” partije.

“U životu sam bio sve. Samo tri stvari nisam bio – baletan, džokej i političar. Uzimajući u obzir da prva dva posla ne dolaze u obzir, bacio sam se u politiku”, izjavio je tada Spenser.

Inače, bio je prepoznatljiv i po svojoj veličini - sa visinom od 194 centimetra, velikim stomakom i gustom bradom.

  • /

    27.06.2016 23:53
    /
    bioskop zvezda pa narodni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.