Boris Džonson se povukao iz trke za lidera Torijevaca

Jedan od predvodnika kampanje za izlazak Britanije iz Evropske Unije Boris Džonson neočekivano je danas objavio da se neće kandidovati za mesto premijera i lidera Torijevaca.
Bivši gradonačelnik Londona je poručio da ne veruje da je on osoba koja bi mogla da obezbedi potrebno jedinstvo, a kada je završio govor nije želeo da odgovara na pitanja.
 
"Ovo je agenda za sledećeg premijera zemlje. Znam da ste svi vi čekali ključnu rečenicu ovog govora, ali sam posle konsultacija sa kolegama, uzimajući u obzir okolnosti u parlamentu, zaključio da ta osoba ne mogu biti ja. Moja uloga će biti da pružim svaku moguću podršku narednom vođstvu stranke, kako bismo se pobrinuli da se ispuni mandat koji je narod dao na referendumu, da se predvodi plan u koji verujem, da se podrže zaboravljeni ljudi ove zemlje", rekao je Džonson.
 
Džonson je dodao da čvrsto veruje da će zemlja, ako nastavi da investira u svoju decu i nastavi reformsku zaostavštinu Dejvida Kamerona kroz torijevski pristup "jedne nacije", pobediti, biti bolja, divnija i još veličanstvenija.
 
U trku za čelno mesto konzervativaca, nakon iznenadne reakcije Džonsona, ušli si ministri i viđena lica kampanje za izlazak Velike Britanije iz EU Tereza Mej i ministar pravde Majkl Gouv. 
  • Zivan

    30.06.2016 17:32
    Odista neoccekivana odluka. Zadivljuje Dzonsonova realna procena, u medijima je predstavljen kao anrcis, a on u presudnom trenutku ispolji uocljivu samokricnost...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.