Napad u Istanbulu - trag vodi u Austriju

Iza terorističkog napada na aerodrom u Istanbulu mogao bi da bude jedan Čečen koji ima status azilanta u Austriji, piše bečka štampa.
Kako navode, reč je o Ahmedu Čatajevu koji je 2003. došao u Austriju gde je dobio azil. Devet godina kasnije, on je pošao u džihad u Siriju, a sada je osumnjičen da stoji iza napada na istanbulski aerodrom Ataturk.
 
"Turske vlasti su nas već kontaktirale", potvrdio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije Karl-Hajnc Grundbek.
 
Čatajev je poznat austrijskoj policiji, koja ga u svojoj bazi podataka vodi kao "stranog ratnika", odnosno osobu koja se priključila oružanoj borbi islamskih ekstremista u Siriji. Inače više od polovine "stranih boraca", koji su u Siriju otišli iz Austrije, poreklom su iz Čečenije.
 
Čatajev poslednji put viđen u pograničnom regionu između Sirije i Turske, navodi "Prese". Njegovo ime se i ranije pominjalo u turskim medijima, kao organizator krvavog napada u Ankari oktobra prošle godine.
 
Turski mediji tvrde da je teroristička grupa oko Čatajeva 25. maja ušla na tursku teritoriju i da su njeni pripadnici iznajmili stanove, u kojima su planirali napad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.