Uhapšeno još dvoje povezanih sa masakrom u Nici

Francuska policija uhapsila je danas u Nici jednog muškarca i jednu ženu zbog povezanosti sa Mohamedom L. Bulelom, koji je u četvrtak uveče kamionom pokosio ljude na šetalištu u Nici.

U tom napadu je odgovornost preuzela Islamska država.

Francuske vlasti su ranije u vezi sa tim slučajem pritvorile pet osoba, među kojima i Bulelovu bivšu suprugu.

Bulel (31), koji je rođen u Tunisu, a živeo u Nici, uleteo je kamionom među ljude koji su na poznatom šetalištu u tom gradu posmatrali vatromet povodom 14. jula i pri tom ubio 84, a ranio više od 300 ljudi.

Francuske vlasti tek treba da iznesu dokaze da je on bio radikalizovani islamista, a ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev rekao je da postoji mogućnost da je Bulel veoma brzo radikalizovan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet