Bošnjaci iz Foče predlažu Erdogana za Nobela

Bošnjaci iz Foče su odlučili da turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana predlože za Nobelovu nagradu za mir.

Kako navode, on je u noći neuspelog vojnog puča, uz pomoć naroda odbranio demokratiju, vladavinu prava i pravnu državu.

"Na principima tvorca moderne Turske, Kemala Ataturka, očuvana je demokratska, sekularna, moderna i snažna država u kojoj se u potpunosti poštuju ljudska prava i slobode, koja garantuju ravnopravnost svih stanovnika", navodi se u saopštenju.

U saopštenju koji potpisuju Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" - Foča, udruženja demokratskih pravnika u BiH i bosansko-turskog prijateljstva BOSFOR ističe se da je Erdogan sa svojim saradnicima uspeo da suzbije siromaštvo i kriminal, podigne privredni i ekonomski rast Turske uvrštavajući je u 15 najrazvijenih zemalja svijeta.

"U velikoj meri je suzbio kriminal i nerede koji doprinose miru i stabilnosti svetske zajednice (UN). Republika Turska je postala ponovo nada spasa za brojne ugrožene narode i države u svetu punom nepravdi i velikih opasnosti", navodi se i dodaje da sve što Erdogan čini u poslednjih 15-20 godina doprinosi da Turska postaje kuća mira i slamka spasa, na kraju 20. i početkom 21. veka, za brojne izbeglice iz mnogih ratom zahvaćenih zemalja.

Inače, ovaj predlog kandidature Erdogana za Nobelovu nagradu za mir su potpisali Ismet Hotović, predsednik Preporoda Foča-Paunci, profesor dr Hasan Balić, predsednik UDPBIH, Rizvan Halilović, predsednik Ubtp Bosfor.
 

  • Podržavam

    21.07.2016 19:13
    U odnosu na dobitnika Obamu, ovaj je bar stvarno sprečio svetski rat.
  • Brus Vilis

    21.07.2016 18:40
    Šicer iz Bečkereka je daleko ozbiljniji kandidat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.