Linčovali žene jer su prodavale kravlje meso

Zaštitnici indijskih krava prebili su dve muslimanke u državi Madja Pradešu, zbog sumnje da su prodavale kravlje meso, a potom su na društvenim mrežama objavili snimak tog događaja.

Četvorica muškaraca su, naime, nakon pronalaska mrtve krave, sproveli istragu, a zatim i osvetu tako što su objavili snimak na kome se vidi kako palicama tuku dve žene, za koje su posumnjali da su prodavale govedinu.

Nakon toga svi su oni privedeni u policiju, ali su ubrzo, uz kauciju pušteni na slobodu, prenosi BBC.

Kako se navodi, ovaj video je izazvao pobunu kod hinduista zbog neobezbeđenog boljeg čuvanja ovih životinja, koje su zakonom zaštićene u toj državi.

Ovi, kako se navodi, ekstremni hinduisti pritiskaju vladu da učini više po pitanju zaštite, njima svetih, krava. Ministar Bupendra Sinh obećao je da će povećati kazne za ovu vrstu prestupa.

"Preduzećemo veće mere protiv krijumčarenja govedine", najavio je on.

Inače, u Indiji je bilo već nekoliko napada na muškarce i žene za koje se sumnjalo da krijumčare ili koriste govedinu za ishranu.

Jedan od većih incidenata, na primer, desio se prošle godine kada je muslimana, Muhameda Akhlaka, linčovala velika grupa ljudi koja je upala u njegovu kuću zbog tvrdnji da njegova porodica skladišti i konzumira proizvode od pčela.

Teme

KRAVE
  • PravnikNS

    29.07.2016 14:47
    @Orwell Vegan
    Ne, ubijanje i jedenje životinja je jedna od stvari koje nas čini ljudima, a ne recimo ovcama. Napominjem, JEDNA OD. Zato, između ostalog, imamo i očnjake, da možemo da kidamo meso, kao što imamo i umnjake da žvaćemo semenke i biljke. Mada, koliko vidim, neko bi radije da bude ovca nego čovek.

    S druge strane, agresivna propaganda veganstva, zajedno sa još nekoliko agresivnih propagandi koje sad neću imenovati, gde se protivnici i oni koji ne misle isto kao vegani etiketiraju ubicama, strvožderima, lešojedima, ljudima koji su surovi prema životinjama, bez kojih bi ovaj svet bio lepše mesto itd, jako liči na jedan drugi pokret, koji je isto vodio jedan vegetarijanac. Setićete ga se sigurno, imao je čudne brčiće i naviku da visoko diže desnu ruku.
  • Piplfoks

    29.07.2016 14:02
    @Veganka
    Svaki put kad vegan ostavi komentar, ja kupim po pljeskavicu.
    Često je ni ne pojedem nego je bacim, ali moram jednu da potrošim iz čistog gušta, da i oni osete da učestvuju.
  • Orwell Vegan

    29.07.2016 13:19
    Animals in Modern History
    Agresija je ubijati i jesti zivotinje, a ne odbrana nevinih zivotinja. To bi pravnik trebao znati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.