VIDEO: Jedan napadač iz Ostina u bekstvu, drugog savladali građani

Nekoliko ljudi je ranjeno u pucnjavi u Ostinu, Teksas.
Više pucnjeva ispaljeno je na dve lokacije malo pre tri sata ujutru.
 
Više osoba prevezeno je u lokalni urgentni centar.
 
 
Policija je na konferenciji za novinare održanoj neposredno nakon zatvaranja ulice navela da je došlo do dve odvojene pucnjave, koje su se desilo relativno blizu jedna drugoj.
 
U 2:17 je policija dobila poziv i informaciju da je ženska osoba pogođena metkom iz pištolja. Policajci su izašli na teren, gde su takođe čuli pucnjeve u toku, što ih je navelo da se radi o osumnjičenom koji je i dalje u akciji. U prvoj pucnjavi u šestoj ulici pet osoba je ranjeno, a jedna žena u dvadesetim godinama je pronađena mrtva. Troje je prebačeno u bolnicu, a jedna osoba je odbila pomoć.
 
Pomoć je odmah stigla na lice mesta i zbrinula povređene. 
 
U 2:24 je policija dobila novi poziv - prijava napada na jednu osobu u ulici blizu Šestoj, kod garaže. Prema navodima nadležnih, došlo je do pucanja iz vatrenog oružja na jednu osobu, što je navelo policiju da posumnja na povezanost pucnjavi. "Međutim, radi se o dve odvojene pucnjave i ne vodimo ove incidente kao jedan tragičan događaj, već dva. Drugi incident nije imao žrtava, samo očevidaca koji su sprečili pucnjavu i oborili napadača. On je dalje prevezen u urgentni centar kako bi se sanirale povrede koje su naneli građani", naveo je šef policije u Ostinu.
 
 
Inicidenti, stoga, nisu povezani. Očevici trenutno daju izjave, te će posle toga biti poznati detalji. Sadašnji opisi osumnjičenog koji nije uhvaćen govore da se rade o Afroamerikancu u dvadesetim godinama.
 
"Bitno je da smo smirili situaciju i u ovo vreme društvenih mreža znamo da je makar neko uhvatio lik napadača, te nam je bitno da nam predate sve snimke", pozvala je policija.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet