Stenford zabranio alkohol na studentskim žurkama

Prestižni američki univerzitet Stenford zabranio je žestoka pića na studentskim žurkama.

Prema novom pravilu tog univerziteta u mestu Palo Alto kod San Franciska, na studentskim žurkama biće dozvoljeno samo pivo i vino, dok će žestoka pića biti dopuštena na zabavama koje organizuju postdiplomci, ali samo u koktelima.

Čelnici Stenforda Džon Henesi i Džon Ečmendi najavili su juče novo pravilo u pismu studentima.

Pravilo je uvedeno pošto je bivši plivač Stenforda Brok Tarner osuđen zbog seksualnog napada na ženu pošto su oboje pili na žurci u kampusu. Taj slučaj je izazvao nezadovoljstvo javnosti kada je sudija Tarneru izrekao kaznu od samo šest meseci u zatvoru.

Henesi i Ečmendi su rekli da je novo pravilo "pokušaj da se izgradi zdravija kultura u kampusu u vezi s alkoholom".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.