Ukrajina obeležila 25 godina samostalnosti

Ukrajina je danas, uz veliku vojnu paradu u Kijevu, uprkos sukobima sa ruskim separatistima na istoku zemlje, proslavila Dan nezavisnosti.

Hiljade Ukrajinaca, većina u narodnim nošnjama, pratila je defile povodom 25 godina nezavisnosti. U paradi je učestvovalo oko 4.000 vojnika, pripadnika Nacionalne garde, Policije i Granične službe. Prvi put ove godine se videlo i teško naoružanje.

Nakon vojne parade, centralnom ulicom Kijeva je prošao “Marš nepobeđenih” u kojem su učestvovati dobrovoljci iz sukobu sa istoka Ukrajine, lekari, borci i rođaci poginulih.

Pored tenzija zbog Krima, Rusija i Ukrajina se spore oko istoka Ukrajine gde se vode sukobi ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika.

  • Grgolj

    25.08.2016 17:16
    Jesu sirotunja: s Amerima plata 150 dolara, s Rusima 149. S plota ili na plot.
  • skacu od srece

    25.08.2016 02:09
    Plate 150 evra a penzije upola tolike...
  • Y

    24.08.2016 23:05
    Pogrešan naslov
    Ukrajina je proslavila 25 godina od raspada SSSR-a, i 22 godine nezavisnosti. Pošto je od puča 2013. godine postala kolonija SAD.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.