U Italiji dan žalosti, tokom noći niz novih zemljotresa

Centralni deo Italije je tokom noći pogodio niz novih zemljotresa, od kojih je najsnažniji bio jačine 4,2 stepena Rihterove skale.

Prema podacima američkog Geološkog zavoda, najjači zemljotres protekle noći dogodio se u 4.50h. Mnogi građani koji su posle razornog zemljotresa u sredu ostali bez kuća provode noći u šatorima, dok dobrovoljci brinu o tome da im obezbede osnovne potrepštine.

U zemljotresu u sredu poginule su najmanje 284 osobe, dok je 387 ljudi povređeno. Najviše žrtava je bilo u srednjovekovnom gradiću Amatriče, koji je gotovo potpuno uništen u potresu i gde su poginule 224 osobe.

U Italiji je danas dan žalosti, a biće organizovana i državna sahrana pojedinih žrtava.

Potraga za preživelima i dalje traje, posebno u Amatričeu, gde je angažovan veliki broj vatrogasaca i spasilaca sa psima tragačima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet