Severna Koreja: Pogubljen zamenik premijera jer je zaspao na sastanku

Severna Koreje je pogubila zamenika premijera zato što je pokazao nepoštovanje (zaspao) za vreme sastanka kojim je predsedavao Kim Džong Un, a još dva funkcionera su poslata na "prevaspitavanje", saopštili su zvaničnici te zemlje.

"Potpredsednik vlade zadužen za odbranu Kim Jong - Džin je pogubljen", rekao je portparol ujedinjenog ministarstva Jeong Jon Hi na redovnom brifingu.

"Kim Jong - Džin je osuđen jer je zauzeo lošu pozu dok je sedeo ispred govornice na sednici severnokorejskog parlamenta zbog čega je pokrenuta istraga u kojoj su otkrivena i druga krivična dela. Streljan je kao antistranački i antirevolucionarni agitator", navodi se u saopštenju za novinare.

U saopštenju se dodaje da je zamenik premijera "izazvao gnev predsednika Kima zato što je zadremao za vreme sastanka zbog čega je uhapšen na licu mesta i priveden na intezivno ispitivanje u Ministarstvo državne bezbednosti". Osim pogubljenja ministra, nakon ovog sastanka još dva funcionera su poslata na "prevaspitavanje".

Od preuzimanja vlasti nakon smrti svog oca 2011 godine, Kim je pogubio ili smenio veliki broj visokih funkcionera sa ciljem, kako kažu analitičari, učvršćivanja sopstvene moći, prenosi AFP. Južnokorejska novinska agencija navodi da je za vreme Kimovog mandata pogubljeno više od 100 funkcionera.
 

  • !!!

    01.09.2016 01:00
    za ovog bolesnika je i staljin bio amater
  • mrva

    31.08.2016 17:21
    Hitler u obliku svinje. Neće taj krš od države još dugo trajati. Ili će se dogoditi revolucija (jer svaki režim kad tad padne bez obzira koliko je autokratski), ili će doživeti potpuni unutrašnji kolaps (već sada većina naroda nema šta da jede), ili će ih "prevaspitati" američke bombe, možda već pod Trampom (!?). Na novoj mapi sveta koja se polako kroji takva država u takvoj formi će teško opstati, a oni se malo pitaju. Nuklearke kojima se hvale, ako se ne upuvaju već na lansirnoj rampi, biće ućutkane pre nego što napuste svoj vazdušni prostor.
  • dule

    31.08.2016 13:51
    A za to vreme
    31.08.2016 • 09:17

    A u Srbiji možeš da napraviš propuste kobne po narod - i nikom ništa!
    Čak ni 10% sa plate ili dnevnica ili reprezentacije... bar vozača da oduzmu?
    Ja sam više za strogu politiku. Bar se ne bi gurali u politiku.


    Ma brate možeš i kod njih da pišaš po narodu ali kad Vođa drži vakelu ima da slušaš i da se oduševljavaš. Glavna je razlika što naš kad ga ne slušaju on se breca i oće da se bije a nji'in skraćuje za glavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet