Uhapšeni osumnjičeni Srbi za ratne zločine

Specijalna jedinica SIPA uhapsila je šest nekadašnjih pripadnika Vojske Republike Srpske, koji su osumnjičeni za ratne zločine nad civilima bošnjačke nacionalnosti 1992.

Kako javlja N1 Sarajevo, oni su osumnjičeni da su, u svojstvu pripadnika policijskih i vojnih struktura VRS, u proleće 1992. godine, počinili ratni zločin nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti na području mesta Zaklopača, opština Milići.

Zločin je, kako se navodi, počinjen 16. maja 1992. godine, kada je prilikom organizovanog vojnog i policijskog napada na mesto Zaklopača, u njihovima domovima, dvorištima i okolnim objektima, ubijeno više od 60 civila bošnjačke nacionalnosti, među kojima je bilo i žena, dece i staraca, koji su ostavljeni mrtvi na mestima ubistva, da bi dan nakon toga leševi bili uklonjeni i ukopani u masovne grobnice.

Najveći broj posmrtnih ostataka, otkriven je u masovnoj grobnici 2004. godine, a do danas su otkriveni i ekshumirani posmrtni ostaci 54 osobe, dok se za ostalim žrtvama još traga.

  • ns

    06.09.2016 17:32
    Sramota je da Republika Srpska dozvoljava hapsenje svojih veterana pogotovo da ih hapse i uznemiravaju basanski isis-ovci!
  • Rasejani procesor

    06.09.2016 16:28
    Čatnici su učinili jeziv genocid nad podrinjskim Muslimanima, pa ih na sva zvona rehabiltovasmo (tj. četnike, a usmrćene muislimane nikad). Dodik ne priznaje ni genocid u Srebrenici (sa pobrojanih oko 8.000 pobijenih zarobljenika), pa će verovatno na ovo kod Zaklopače 'ladno odmahnuti rukom i optužiti muslimane za, recimo, uznemiravanje javnosti. Kako bilo da bilo, moja nevažna vojvođanska malenkost je duboko uznemirena.
  • posusje123

    06.09.2016 16:05
    samo vi dozvoljavajte da vas hapse balije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet