Oko 100 povređenih u zemljotresu u Skoplju

U zemljotresu koji je potresao Skoplje povređeno je 100 ljudi koji su zatražili pomoć lekara, javili su makedonski mediji.

Građani su uglavnom zadobili povrede dok su pokušavali da napuste domove. Tri osobe zadržane su u bolnici, među kojima i žena koja je pala sa terase na prvom spratu.

Povređeni su prevezeni u skopske bolnice, uglavnom sa prelomima ruku i nogu i posekotinama. Neki od njih su priznali da se ne bi povredili da nisu paničili.

Neki od građana su povređeni prilikom silaska niz stepenice, a neki prilikom iskakanja sa terasa nižih spratova.

U Skoplju se nedelju u 15.10 sati osetio novi jači zemljotres jačine pet stepeni Rihterove skale posle dva slabija potresa koja su u jutarnjim satima uznemirila građane glavnog grada Makedonije. Epicentar potresa bio je sedam kilometara istočno od Skoplja, a osetio se i u drugim delovima Makedonije, u Velesu, Kumanovu, Bitolju.

Veliki broj građana Skoplja se u strahu od zemljotresa sklonio van zgrada i po parkovima, a veliki trgovinski centri su evakuisani.

Prethodno su u glavnom gradu Makedonije, u nedelju ujutru oko sedam sati, zabeležena dva zemljotresa jačine 3,9 i 2,2 stepena. Prema nekim medijima, zabeležno je ukupno 15 potresa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet