FOTO: Nagrobni spomenik Trampu izložen u galeriji u Bruklinu

Nadgrobna ploča s podacima kandidata republikanaca za predsedničke izbore u SAD Donalda Trampa nalazi se u galeriji u Bruklinu.

Rad mladog umetnika Brajana Endrua Vajtlija prvo je bio izložen u sred central parka, ali ga je policija ubrzo uklonila. Sada, skoro tri meseca kasnije, on se nalazi u pravom izložbenom prostoru.

"Napravio sam mu spomenik da bih ga podsetio kakvu je mržnju i rasizam uneo u naše živote pošto je ušao u politiku. Na ovaj način mu pomažem, jer ljudima dajem po čemu da ga pamte", naveo je umetnik za agenciju AP.

Na spomeniku je ugravirano i "Made America hate Again" (Naterao Ameriku da ponovo mrzi), kao reakcija na njegov predizborni slogan "Make America Great Again" (Da Amerika ponovo bude jaka).

Inače, pošto je rad postavio u Central parku, umetnik je platio kaznu od 300 dolara.

Takođe, dobio je i razne pretnje poštovalaca Donalda Trampa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet