U napadima Islamske države poginulo 80 ljudi

Najmanje 80 ljudi, mahom pripadnika iračkih bezbednosnih snaga, poginulo je u napadu Islamske države u Kirkuku na severu Iraka.

Policijski komandant Kirkuka Katab Omer je rekao da je još 170 ljudi ranjeno u seriji terorističkih napada.

Napadi su počeli u petak ujutru, a u njima je učestvovalo više od 50 ekstremista. Borbe su 24 sata besnele u centru Kirkuka, a sukobi su se ranije danas prebacili i u druge delove grada.

Irački premijer Hajder el Abadi izjavio je da su bezbednosne snage gotovo potpuno povratile kontrolu nad gradom posle današnjih napada.

Napadi su najverovatnije izvedeni da bi skrenuli pažnju iračke vojske sa operacije za oslobadjanje Mosula od ID. Kirkur je udaljen 170 kilometara od Mosula.

Ekstremisti ID zauzeli su Mosul, drugi po veličini grad u Iraku, u leto 2014. godine.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet