VIDEO: Policajac uhapšenog šutnuo u glavu, podneta tužba

Snimak hapšenja jedne grupe mladića osumnjičenih za pljačku u Pensilvaniji ponovo je izazvao kotroverze o brutalnosti američke policije.

Hektor Medina Pena podneo je tužbu protiv policajca Džozefa Inaete zbog toga što ga je u toku hapšenja šutnuo u glavu.

Medina Pena je nakon incidenta hospitalizovan na tri dana, navodi se u tužbi, a protiv policajca nije pokrenut nikakav disciplinski postupak.

Na snimku se vidi kako je policija zaustavila automobil, a prvi iz automobila sa podignutim rukama je izašao Medina Pena. On je bio na kolenima i pratio je policijska uputstva, dok su iz automobila izvučena još tri muškarca.

Inaeta je u tom trenutku prišao, udario osumnjičenog nogom u glavu, zbog čeka je ovaj pao na zemlju.

Medina Pena je u tužbi naveo i da se od 2006. godine protiv tog policajca vodilo na desetine slučajeva zbog fizičkog zlostavljanja.

Šef policije u gradu Alentaunu u Pensilvaniji je izdao saopštenje povodom tužbe u kojoj je naveo da je Medina Pena odbio da sarađuje sa policijom i da je u više navrata posegnuo ka pojasu što je delovalo sumnjivo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet