Gotovina imenovan za savetnika potpredsednika hrvatske vlade

Bivši haški optuženik, hrvatski general Ante Gotovina imenovan je danas za posebnog savetnika potpredsednika vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića, a baviće se sistemom državne bezbednosti i taj posao će obavljati bez nadoknade.
Rešenje o imenovanju Gotovine potpisao je premijer Andrej Plenković uoči današnje sednice vlade u Vukovaru, na predlog ministra Krstičevića. Gotovina će se baviti sistemom državne bezbednosti, koji razvija Krstičević, ali će biti i angažovan prema potrebi na drugim pitanjima vezanim za bezbednost.
 
Prema pravilima o zapošljavanju unutar vlade, Gotovina ima pravo na naknadu za tu funkciju, ali je on, kako se navodi, insistirao da taj posao obavlja bez finansijske naknade. Ministar Krstičević je rekao da mu je "jako drago što je Gotovina pristao na angažman, jer se time i praktično podstiče angažovanje bivših profesionalnih vojnika i oficira koji svojim znanjima i sposobnostima mogu puno da doprinesu nacionalnoj bezbednosti i razvoju oružanih snaga".
 
Kako je naveo, "to je tzv. druga karijera za takve istaknute i iskusne oficire, a taj sistem veoma koriste u razvijenim demokratijama zapadnog sveta". Dodaje da je premijer Plenković bio oduševljen ovom idejom i svesrdno je podržao.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.