Deca u Crnoj Gori neretko se leče sredstvima za stoku

Petogodišnja devojčica sa severa Crne Gore u teškom je stanju zbog trovanja oligofosfatima i već desetak dana nalazi se u Institutu za bolesti dece Kliničkog centra Crne Gore, saopštila je direktorka Dečije bolnice Sanja Milašinović.
Prema njenim rečima, devojčica je imala vaške koje su "roditelji zbog neznanja ili nemara samoinicijativno, bez konsultacija sa lekarom ili farmaceutom, tretirali sredstvom protiv zlatice". 
 
"Ovo je 10. ili 11. slučaj u ovoj godini. Roditelji iz samo njima znanih razloga ili iz sramote da se ne čuje da im dete ima vaške neće da odu u apoteku da kupe šampon, već deci po glavi posipaju sredstva protiv insekata koja sadrže oligofosfate", izjavila je Milašinović.
 
Devojčica je na lečenju u Kliničkom centru Crne Gore, a o njenom slučaju obavešten je Institut za javno zdravlje.
 
"Konsultovali smo i kolege iz Ekotoksikologije sa Vojno medicinske akademije u Beogradu, tako da je devojčica kompletno medicinski zbrinuta", istakla je Milašinović. 
 
Ona je navela da sada sve zavisi od odbrambenog mehananizma devojčice.
 
O ovom slučaju biće pokrenuta istraga.
  • Zivan

    05.12.2016 10:37
    Zaprepaščujuće...
  • Observer

    05.12.2016 10:36
    Stoka ?
    A gde se krije stoka u ovoj priči ? Samo u naslovu ? Znam da se u struci strogo postupa sa sredstvima koja mogu naškoditi sisarima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet