Italijanskim đacima omiljena knjiga "Majn kampf" Adolfa Hitlera

Istraživanje koje je sprovelo italijansko Ministarstvo obrazovanja pokazalo je da je "Majn kampf" ("Moja borba") Adolfa Hitlera jedna od omiljenih knjiga dece školskog uzrasta.

Knjiga koja oslikava manifest nacističkog vođe, kao i ideologiju koja se krije iza masakra šest miliona Jevreja, dospela je na listu 10 omiljenih knjiga italijanskih školaraca.

Ipak, ministar obrazovanja Alesandro Fusakija, koji je ceo slučaj nazvao ‘prilično gadnim’, ističe da "Moja borba" nije imala mesto u istraživanju, s obzirom na to da su učestvovali samo oni naslovi koji su objavljeni nakon 2000. godine.

Vođa nacional-socijalista objavio je prvi deo svoje autobiografije 1925. godine, a drugi deo godinu dana kasnije.

U istraživanju je učestvovalo 3,5 miliona učenika iz 138.000 škola, koji su birali omiljene naslove među 10.000 ponuđenih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet