Džonson poručio EU: Ne ponašajte se kao nacisti

Britanski ministar inostranih poslova Boris Džonson upozorio je danas lidere Evropske unije da ne "kažnjavaju batinanjem" Ujedinjeno Kraljevstvo zbog Bregzita u maniru nekog filma o Drugom svetskom ratu.
Kažnjavanje Britanije zbog izlaska iz EU, kako je rekao, nije u interesu "naših prijatelja ni naših partnera".
 
- Ukoliko Oland (francuski predsednik) želi da kazni batinanjem svakoga ko traži da izađe, u maniru filma o Drugom svetskom ratu, ne smatram da je to put napred - odgovorio je Džonson na pitanje da li će Britanija morati da plati kaznu zbog istupanja iz EU.
 
Njujorška agencija "Blumberg" navodi da ovo nije prvi put da Džonson pravi poređenje sa nacistima, pošto su ga evropski političari prošle godine kritikovali zbog izjave da je EU zapravo jedan pokušaj dostizanja cilja Adolfa Hitlera o ujedinjenoj Evropi drugačijim sredstvima.
  • Direktor

    19.01.2017 09:20
    Trampov blizanac
    Najviše volim fašiste koji drugu stranu optužuju da su fašisti.
  • Deks

    19.01.2017 03:03
    Odakle iskaču ovi natapirani populisti "plavušani"? Kao da su iz ružnog sna.
  • Mita

    18.01.2017 21:22
    EU, Eu, eu, e., u....
    EU je na sigurnom putu nestanka. Želim im srećan i miran raspad. Biće to svima na korist.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet