Ankara će preispitati odnose s Grčkom posle odluke o oficirima

Ankara će detaljno proceniti kako će na odnose sa Atinom uticati današnja odluka Vrhovnog suda Grčke da odbije izručenje turskih oficira i podoficira, koje je Ankara osumnjičila da su učestvovali u pokušaju puča jula prošle godine, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Turske.
Osudjujući odluku suda koju smatra "politički motivisanom", Ministarstvo u saopštenju navodi da će Turska "proceniti uticaj te odluke na naše bilateralne odnose, na našu saradnju u borbi protiv terorizma".
 
Turske vlasti su takodje danas, neposredno posle odluke grčkog suda, izdale nalog za hapšenje svojih osam oficira i podoficira koji su pobegli u Grčku posle pokušaja puča.
 
Grčki Vrhovni sud odbacio je ranije danas zahtev za ekstradiciju osam turskih oficira i podoficira koji su pobegli helikopterom iz Turske posle pokušaja puča prošle godine, uz obrazloženje da turskim oficirima verovatno ne bi bilo obezbedjeno pošteno sudjenje ako se vrate u Tursku.
 
Osam oficira borilo se protiv izručenja, tvrdeći da će ih maltretirati u zatvoru ako se vrate u Tursku. Niži grčki sudovi su u odvojenim procesima donosili različite odluke o povratku oficira, te je slučaj stigao pred Vrhovni sud.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet