Snažan zemljotres na Filipinima, šestoro mrtvih

Najmanje šestoro ljudi je poginulo, a više od 120 povređeno nakon snažnog zemljotresa koji je pogodio ostrvo Mindanao u južnom delu Filipina, saopštili su danas lokalni zvaničici.
Zemljotres jačine 6,7 po Rihterovoj skali registrovan je na dubini od 10 kilometara, dok je epicentar bio 13 kilometara od grada Surigaa. Centar za upozorenje je saopštio da nema opasnosti od cunamija.
 
Zvaničnik filipinske seizmološke agencije Renato Solidum rekao je da se tokom jutra osetilo još 89 manjih potresa, a očekuje se još, iako je malo verovatno da će načiniti neku veću štetu. Gradski aerodrom privremeno je zatvoren zbog dubokih pukotina na pisti.
 
Velika luka u Lipata okrugu takođe je bila zatvorena na kratko dok inženjeri nisu proverili stanje pristupnog puta.
 
U zemljotresu jačine 7,7 stepeni, koji je pogodio severno ostrvo Luzon 1990. godine, poginulo je skoro 2.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.