Tona slonovače zapljenjena u Ugandi

Vlasti u Ugandi zaplenile su tonu nelegalne slonovače i uhapsile su troje stranih državljana zbog sumnje da su planirali da je prošvercuju u inostranstvo.
Zvaničnici za zaštitu divljih životinja saopštili su da je slonovača zaplenjena u jednoj "bogatoj i velikoj kući" u predgrađu glavnog grada Kampale.
 
Uhapšeni su jedan državljanin Liberije i dvoje državljana Gvineje Bisao zbog nelegalnog posedovanja slonovače. Oznake na kostima ukazuju da su najverovatnije donete iz susedne Tanzanije i Konga.
 
Aktivisti za zaštitu divljih životinja procenjuju da je svega oko 5.600 slonova preostalo u Ugandi u divljini.
 
Vlade u afričkim zemljama bore se da suzbiju nelegalnu trgovinu slonovačom, koja se smatra statusnim simbolom u Kini čije su vlasti najavile su da će do kraja ove godine zabraniti trgovinu slonovom kosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet