Ženama u Libiji zabranjeno da putuju bez muškaraca

Vlasti u istočnoj Libiji zabranile su ženama da putuju u inostranstvo bez muške pratnje, što je naišlo na podsmeh.
Odluku je u četvrtak doneo načelnik generalštaba i vojni vladar istočne Libije Abdel-Razek al-Naduri. Njega je na taj položaj postavio vojni komandant Kalifa Hifter, koji je saveznik međunarodno priznatog libijskog parlamenta.
 
Aerodromske vlasti saopštile su da ne sprovode odluku.
 
Libijska aktivistkinja Iman Bugaigis napisala je na Tviteru da je "smešno" da se u 2017. godini raspravlja "da li je u redu da žene od 60 godina putuju bez pratnje muškarca koji može da ima 20 godina".
 
Nastala je i satirična pesma "Mogu biti tvoj Mahram, dušo", libijska verzija pesme Enrikea Iglesijasa "Mogu biti tvoj heroj, dušo". "Mahram" je termin za mušku pratnju.
  • Гадафи

    21.02.2017 09:45
    Захвалите се својим ослободиоцима који су убили диктатора и донели вам демократију!
  • @mrva

    21.02.2017 09:11
    Nije ni hriscanstvo nista bolje. Kod hriscanstva su mracni dani mucenja i ubijanja zena u proslosti, tako da takva radikalnost izostaje danas, ali ideje nisu nista bolje, i ne sumnjaj ni na trenutak da ih ne bi ponovo uveli i primenili, samo kad bi imali sansu kao sto je muslimani sad imaju. Sve religije su zlo i zasnivaju se na gusenju i zatiranju obicnog coveka radi kontrole mase i moci i bogacenja retkih.
  • mrva

    20.02.2017 22:24
    gde islam zavlada tu pamet umire i nastupa srednji vek. ali ove žene, dok pokorno nose ta islamska obeležja imaju malo prava da se bune! ili odbacuješ glupost kompletno i boriš se za slobodu ili su ti argumenti vrlo slabi. Tražiti u okviru islama slobodu je kao tražiti na deponiji lep predmet; nije ne moguće ali je suština pogrešna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.