Na ivici smrti 1,4 miliona gladne dece

Fond UN za decu (UNICEF) upozorio je danas da je skoro 1,4 miliona dece u "neposrednom riziku od smrti", pošto glad preti delovima Južnog Sudana, Nigerije, Somalije i Jemena.
Vlada Južnog Sudana je u ponedeljak objavila da nestašica hrane vlada u oblastima te zemlje razorene trogodišnjim ratom, i da je za gotovo polovinu stanovništva potrebna pomoć u hrani.
 
UNICEF mesecima upozorava na tešku neuhranjenost stanovništva na severoistoku Nigerije, posebno u područjima koja su nepristupačna zbog delovanja ekstremističke oružane grupe Boko haram.
 
Agencija procenjuje da će se u Nigeriji skoro 500.000 dece suočiti sa opasnošću smrti od gladi ove godine. Kako je naveo UNICEF, suša je i u Somalii, a u Jemenu zbog rata gladuje skoro pola miliona dece.
  • Veganka

    22.02.2017 00:47
    vrstizam
    Ljudi svaki dan ubiju preko 400 miliona životinja, 150 milijardi godišnje, i to većinom tek od tek rođenih pa do 6 meseci starosti.
    Zašto to nikada nije vest?
    Zašto?
    http://www.veganinkvizicija.com/filmovi-i-predavanja/zemljani-earthlings/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.