Ivanić najavio novo pismo Hagu koje će nositi posebni izaslanik

Predsedajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić najavio je da će posredstvom posebnog izaslanika uputiti pisma Međunarodnom sudu pravde u Hagu.
Tim pismima će ih, kako kaže, obavestiti da Predsedništvo BiH nije donelo odluku o reviziji tužbe protiv Srbije. Ivanić je rekao da će on odlučiti kada će da uputi pismo, i način na koji će ga uputiti, i da će morati da ima posebnog izaslanika, a da će o svemu blagovremeno obavestiti javnost, prenosi N1.
 
Predsedavajući Predsednistva BiH iz reda srpskog naroda juče je izjavio da je Predsednistvo BiH u krizi i dodao da bi njegovog bošnjačkog kolegu Bakira Izetbegovića sada trebalo pitati kako će ta kriza biti prevaziđena. 
 
Podsetimo, Izetbegović je u četvrtak napustio sednicu Predsedništva BiH, jer nije hteo da se izjašnjava po jedinoj tački dnevnog reda - zahtev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije za genocid. Na taj način, ponovio je Ivanić, Izebegović je blokirao rad najvišeg državnog organa u zemlji. 
 
Ivanić je rekao da ne raspolaže nijednom novom činjenicom s tim u vezi, niti je, kako je rekao, dobio bilo kakvu informaciju. 
 
"Niko mi nije ponudio, niko od mene nije tražio da se organizuje rasprava, a svi kažu da sam protiv. Prosto je neverovatno koliko se teze obrću. Svi govore kako ja kao izdajem BiH, a branim Srbiju, a ni reči nisam rekao o tome. Stalno sam govorio o načinu donošenja odluka. Valjda bih i ja, kao čovek koji predstavlja BiH, trebalo da znam koji su argumenti. Valjda bi, kao neko ko u ovom trenutku predstavlja BiH, trebalo i od mene da se zatraži mišljenje. Ništa se od toga nije desilo", rekao je Ivanić, prenele su agencije. 
 
Ivanić je dodao da će to pismo MSP u Hagu morati da dostavi putem specijalnog izaslanika, nakon što je Izetbegović zabranio ambasadorki BiH u Hagu Mirsadi Čolaković, koja je predstavnik bošnjačkog naroda, da takva pisma dostavlja na naznačene adrese.
  • Панчо

    25.02.2017 17:06
    виља
    Што уплићете Хаг у ваша с8а36а? Један каже да је све договорено још 2005-те други каже да први лаже? Ја нећу да навијам ни за једног а нарочито не зато што је један србин а други је мууслиман.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.