Severna Koreja: SAD će skupo platiti ako nas stave na crnu listu

"SAD će 'skupo platiti' ako stave Pjongjang na listu zemalja koje podržavaju terorizam, nakon što je osumnjičeni za ubistvo polubrata severnokorejskog lidera rekao da je bio žrtva zavere", upozorila je Severna Koreja.
Portparol severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova rekao je državnoj novinskoj agenciji KCNA da će SAD "i te kako shvatiti koliko skupo moraju da plate svoje neosnovane optužbe protiv dostojanstvene Severne Koreje ako je stave na listu zemalja koje podržavaju terorizam".
 
Neimenovani portparol je naglasio da se Pjongjang protivi "svim oblicima terorizma" i optužio SAD da pokušavaju da ukaljaju ugled Severne Koreje.
 
Polubrat severnokorejskog lidera Kim Džon Una, Kim Džon Nam (45), ubijen je prošlog meseca na aerodromu u Maleziji jakim nervnim otrovom VX, nakon čega je pokrenuta međunarodna istraga.
 
Južna Koreja je za ubistvo optužila Pjongjang, tvrdeći da je Kim Džon Un naredio da njegov polubrat bude ubijen jer bi mogao da mu bude rival.
 
Južnokorejski i japanski mediji su, pozivajući se na diplomatske izbore, posle tog ubistva naveli da SAD razmatraju mogućnost da vrate Severnu Koreju na listu zemalja koje podržavaju terorizam, a na kojoj se nalaze Iran i Sirija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.