Marinci masovno delili slike golih koleginica

Pripadnici svih delova američke vojske objavljivali su fotografije nagih koleginica na internetu, prenosi BBC.

Prošlonedeljni izveštaji otkrili su da bivši i sadašnji marinci objavljuju fotografije na Fejsbuku, što je pokrenulo mornaričku istragu. Nedavno je otkriven i internet forum na kojem su pripadnici svih rodova američke voske delili stotine fotografija.

Muški pripadnici vojske koriste forum na anonimnoj veb stranici na kojoj dele fotografije nagih koleginica. Te fotografije nazivaju "pogocima", a objavljuju i lične podatke žrtava. Često prvo objavljuju fotografije žena u odeći u bikiniju koje uzimaju s njihovih profila na društvenim mrežama. Zatim pitaju članove foruma da li imaju njihove fotografije na kojima su nage, a koje nazivaju "pogocima" - "wins". Nakon toga članovi objavljuju tražene fotografije.

Ponekad pišu i imena i ostale informacije o ženama, uključujući mesta gde su stacionirane. Često ih prate i lascivni komentari.

Nakon izbijanja skandala, zatvorena je Fejs grupa "Ujedinjeni marinci" sa 30.000 članova koji su objavljivali fotografije nagih ženskih pripadnica.

Američko Ministarstvo odbrane izdalo je "smernice o privatnosti" kako bi sprečilo ovo "seksualno zlostavljanje i ponižavanje".

U sredu su u javnost istupile dve žrtve zlostavljanja, a njihovi advokati su pozvali i druge žene da im se pridruže.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet