Terorista iz Londona ratovao u BiH

Halid Masud, koji je u sredu izvršio teroristički napad u Londonu, tokom rata u BiH bio je pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahid".
"Blic" piše da poseduje spisak od 1.774 borca odreda "El mudzahida", među kojima je i Masudovo ime. List dodaje da je on, kako islamski "sveti ratnik", u Bosnu došao 1. maja 1993. kada se priključio arapskim borcima iz tog odreda koji se nalazio pod komandom Trećeg korpusa Armije BiH.
 
Kako se navodi, njega su početkom devedestih radikalizovali poznati vehabijski lideri Abu Hamza al Misri i Omar Bakri Muhamed.
 
"Reč je o ljudima koji su početkom rata u BiH odigrali presudnu ulogu u formiranju zloglasnog odreda 'El mudžahid' čiji su pripadnici činili zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima", piše list pozivajući se na izvore iz obaveštajno-bezbednosnih struktura.
 
Član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma, Dževad Galijašević navodi da je i prema njegovim podacima Halid Masud za vreme rata u BiH bio pripadnik "El mudžahida". Prema njegovim rečima, Masud, koji je uz svoje ime imao i dodatak Abdula, koji su koristili mnogi pripadnici tog odreda, iz Bosne je otišao 25. decembra 1995. 
  • Steva-NS

    25.03.2017 15:13
    Nisu nam verovali , da mečka obično zaigra i pred vratima onih , koji su ih zdušno podržavali ! Evo dokaza , pa vi vidite , kako će te na kraj sa njima . Nećemo vas pitati o "ljudskim pravima" jer jako boli , zar ne !
  • G

    25.03.2017 15:03
    U tom slučaju da naši britanski prijatelji i partneri prekinu da ga nazivaju "terorista" kad je očigledno u pitanju miroljubivi i demokratski "borac za slobodu".
  • Pljuc

    25.03.2017 14:22
    Gospodo iz Britanije, da li boli?
    A boli?
    E, pa kada je nas patilo i klalo ovo što sada Vas pati, Vas je baš bolelo!
    Mogu Vas obavestiti da je bol identična. Ali sada baš zabole nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet