Jedinstven sistem naplate putarine u EU?

Evropska komesarka za transport zatražila je da se uspostavi kontinentalni sistem naplate putarine za automobile, koji bi omogućio da vozači koriste sve evropske puteve bez zaustavljanja.
Mnoge zemlje 28-člane EU imaju sisteme naplate putarine na autoputevima, ali oni su odvojeni i rade na različite načine. Komesarka za transport Violeta Bulc rekla je da će ona predlog o uvodjenju evropskog sistema podneti u maju.
 
Bulc je navela da bi svaka zemlja mogla da odluči da li želi zajednički sistem naplate putarine za automobila i da, one koje se uključe, treba da imaju standardizovan elektronski sistem. Prema njenim rečima, putarina bi se prikupljala preko "pripejd sistema" ili mesečnih računa, a prihod bi išao zemljama učesnicama.
 
Bulc je rekla da joj je cilj da se sporazum o tome postigne do 2019. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet