Uhapšena još jedna osoba zbog terorističkog napada u Londonu

Britanska policija uhapsila je 30-ogodšinjeg muškarca u Birmingemu zbog sumnje da je povezan sa napadom u Londonu u blizini parlamenta, tokom kojeg su ubijene četiri osobe, a 50 povređeno, saopštila je londonska policija.

Muškarac je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u pripremi terorističkog akta.

Policija je privela 12 osoba od napada u sredu, kada je Halid Masud najpre vozilom pokosio pešake na Vestminsterskom mostu da bi potom izbo policajca ispred parlamenta, nakon čega je ubijen. Međutim, devet osoba je pušteno bez preduzimanja dodatnih akcija.

Policija nastoji da utvrdi da li je Masud delovao sam, a istraga se fokusira na njegovu motivaciju, pripremu i saučesnike.

Policija je u petak objavila fotografiju napadača i pozvala građane da se jave ako imaju neke informacije o njemu ili njegovim saučesnicima.

  • NS

    27.03.2017 12:28
    El mudžahid
    Dok se negira povezanost sa Isisom,
    Halid Masud, koji je 22. marta izvršio teroristički napad u Londonu, za vreme rata u BiH bio je pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahid", gde je zločine uvežbavao na Srbima.
    Zanimljivo je da su gotovo svi veliki teroristički napadi u Evropi i SAD imali neku vezu sa BiH. Ili su teroristi učestvovali u ratu u BiH, kao što je bio slučaj sa napadom 11. septembra u SAD, ili su imali državljanstvo BiH, kao što je slučaj sa napadom na Madrid", istakao je Galijašević

    http://mondo.rs/a993785/Info/Svet/Napad-u-Londonu-terorista-bio-u-BiH-devedesetih.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet