Država naredila da mora da se gleda državna televizija

Kina je u kampanji protiv islamskog ekstremizma ovog vikenda uvela mere u provinciji Sinkjangu koje uključuju zabranu nošenja "abnormalno duge brade" i pokrivanje žena velovima na javni mestima.
U provinciji Sinkjang većinsko stanovništvo čini muslimanski narod Ujguri, a poslednjih godina u ovom regionu je u više navrata dolazilo do krvavih sukoba za koje kineske vlasti okrivljuju ekstremiste.
 
Po novim merama, između ostalog, biće zabranjeno i odbijanje gledanja državne televizije, neupisivanje dece u državne škole i nepridržavanje nacionalne politike o planiranju porodice, objavljeno je na internet strani lokalnih vlasti.
 
Grupe za ljudska prava smatraju da nove mere neće doprineti razrešenju problema sa Ujgurima, već bi mogle da dovedu do povećanja ekstremizma.
  • pedja

    01.04.2017 16:59
    @Komunista

    Zasto Srbi beze na zapad ?
  • Uljanicarovic

    01.04.2017 16:32
    kina = sfrj
    I u SFRJ je bilo isto. Sad ima Pink B92 i drugi tv kanali ali svugde su iste vesti i pogled ka zivotu.
  • Mile

    01.04.2017 15:10
    "Država naredila da mora da se gleda državna televizija"
    Čitajući naslov pomislih - konačno su nam doakali. Ali nikad se ne zna ni dal će ni kad će al da nam preti opasnost od ugledanja na daleku kinesku provinciju, preti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet