Srpski trgovac u Londonu pušten iz pritvora, deportacija odložena

Srpski trgovac Stojan Janković, kojem je pretila deportacija iz Velike Britanije, pušten je iz pritvora.
Jankovića, koji živi u Britaniji 26 godina, a uhapšen je prošlog četvrtka, podržalo je putem društvenih mreža oko 22.000 ljudi. On je stigao kući u Kentiš Taun, a njegovi prijatelji pokrenuli su inicijativu da prikupe novac kojim bi se pokrili sudski troškovi.
 
Sada ima dve nedelje da obezbedi pravni prigovor, kojim će pokušati da spreči deportaciju.
 
Pedesettrogodišnji Stojan Janković, poznatiji kao Stoli, u Englesku je stigao 1991. godine iz bivše Jugoslavije, a proteklih 15 godina radio je u prodavnici hrane, za šta je uredno plaćao socijalno osiguranje i porez.
 
Poslanik Kir Starmer podržao je trgovca, naglasivši da mu je drago što je on osloboden i što mu je pružena prilika da ospori deportaciju.
  • Superhick

    05.04.2017 22:51
    Stole
    Taj trgovac sto vi prepisujete iz stranih medija je kultna ns faca, Stole je slikar, pesnik i leptir!
    U njegovoj kući se sastajala alternativna umetnička scena grada 80-ih, tu su se čitale pesme, probale grupe, provodilo vreme i slikalo. Samo neka od imena koja su boravila u kući a danas su svuda unaokolo a neki i predaleko: Stevan Kovač Tickmayer, Aleksandar Carić, Miroslav Mandić, Oto Horvat, Djordje Delibašić, Goca Nonin, MiroslavŽ, Puja, Minja Smajić, Oreško, Džica, Joka, Becika Mariaš, Bada Dada, Boris Kulenović, Lea Tolnai, Tibor Tolman, Mica, Vesna i Saška, i mnogi, mnogi drugi.
    Stoletova gajba je bila zaklon za mlade umetnike i kreativce. Viva la Stole, neka mu sve uspe i pronosi pesmu grada koji vise ne postoji. Adio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet