U Libanu borba protiv zakona koji legalizuje silovanje

Protivnici zakona o silovanju, koji omogućava okrivljenom da izbegne kaznu ako oženi svoju žrtvu, okačili su juče na ulicama Bejruta oko 30 venčanica napravljenih od čipke i papira.
U Libanu borba protiv zakona koji legalizuje silovanje
Foto: Pixabay
Protivnici traže da se ukine procedura usvajanja zakona koji se odnosi na silovanje i agresiju. Nacrt zakona će se naći u parlamentu 15. maja.
 
Aktivisti su okačili haljine na grane drveća u prometnoj ulici Bejruta i one se vijore na vetru i privlače pažnju prolaznika.
 
"Želimo da skrenemo pažnju parlamentu da na vreme glasa protiv zakona", naveli su organizatori kampanje, koji traže i da se ne prizna brak između silovatelja i njegove žrtve čime se, kako oni navode, okrivljeni oslobođa krivice.
 
Venčanice su namerno napravljene od papira da bi se istaklo "koliko je vredan takav prisiljeni brak" i nacrt zakona, naveli su organizatori i dodali da je u toku potpisivanje peticije za ukidanje zakona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet