Dodik odbio da se rukuje sa ambasadorkom SAD

Ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak izjavila je da je danas došla u Donju Gradinu da bi odala poštu svim žrtvama Jasenovca i drugih stratišta na kojima je u strašnim tragedijama živote izgubilo mnogo ljudi.

Predsednik Rrepublike Srpske Milorad Dodik je u Donjoj Gradini odbio da se rukuje s ambasadorkom Kormak koju je ranije proglasio "personom non grata" u tom entitetu BIH, navodeći da je ona jedna od najodgovornijih što je on na "crnoj listi" SAD.

"Političari govore za sebe. I niti me brinu, niti želim da komentarišem političke gestove. Ono što je bitno jeste da se oda pošta žrtvama", kazala je Kormak, komentarišući Dodikov gest.

Ona je izrazila nadu da će tragedije poput Jasenovca omogućiti da ljudi shvate koliko je važno da se sarađuje i zajedno radi na izgradnji mostova i razumevanja među ljudima.

  • dragan

    24.04.2017 08:40
    Galens
    Nema Dodika bez Galensa, Dodiga bez Kraljevog parka i 13 spratova kod pošte, pravi covek sebi palate, mozda jednog dana bude gradonacelnik Novog Sada!
  • Dubravko

    23.04.2017 23:16
    eugen.slavenski@yahoo.com
    Nema goreg Turčina od poturice, nit Srbina od posrbice. Nema goreg Dodiga od Dodika.
  • Мунгос

    23.04.2017 21:46
    Сетио сам се једне родне равноправности, на пример неко постави питање: „Ко је амбасадор САД у БИХ?“. А ти му кажеш: „Срам те било, није амбасадор, него амбасадорка“. Онда нормално поставиш питање „Ко је амбасадорка САД у Србији?“, а добијеш одговор „Срам те било, …..“.
    Те дилеме су наши комунисти решили одавно, они би поставили питање: „Ко је друг-ца амбасадор САД у БИХ?“. Међутим, ни то не иде, откуда Американци другови, а плус за амбасадоре кажу да су ексенција.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.