VIDEO: Hitlerova skulptura "Afrodita" ponovo u muzeju u Lincu

Grad Linc u Austriji, u kome je Adolf Hitler proveo nekoliko godina kao tinejdžer, ponovo će izložiti njegovu skulpturu pod nazivom "Afrodita" u jednom od svojih muzeja.

Hitlerovo bronzano delo u Linc je doneo Vilhelm Vandšnajder 1942. godine, kao lični poklon od firera, koji je želeo da taj grad učini kulturnom prestonicom Trećeg rajha.

Skulptura je 65 godina provela u rotondi iznad parka koji gleda na grad, u kome je Hitler proveo period od svoje desete do 18. godine života, a 2008. je uklonjena nakon što je grupa studenata umetnosti otkrila autora dela.

Čelnica Kulturnog i turističkog komiteta Doris Lang-Majerhofer u Lincu, saopštila je danas da će muzej Nordiko ponovo izložiti delo. Ona je navela da će uz skulpturu biti priložen njen detaljan opis, dodavši da grad Linc na taj način ne želi da menja istoriju.

Uprkos tome što je u nacističkoj Nemačkoj Linc bio relativno nebitan grad, nalazi se na listi "firerovih gradova", pored Berlina, Hamburga, Minhena i Nirnberga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet