Teška pomorska nesreća u Hrvatskoj, dvoje mrtvih

Dve osobe su poginule, a za pet se traga posle pomorske nesreće u kojoj su se sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak s više članova posade.
Teška pomorska nesreća u Hrvatskoj, dvoje mrtvih
Foto: Pixabay
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je saopštilo da se nesreća dogodila sinoć u 21:20 časova. U Koločepskom kanalu sudarili su se službeni brod lučke kapetanije Dubrovnik "Danče" s gumenim brodićem u kom je bilo devet osoba. U pitanju su hrvatski državljani, ugostiteljski radnici.
 
Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažovan u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu.
 
Na mestu nesreće iz mora su spasene dve osobe sa manjim telesnim povredama, a pronađena su tela dve žrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga.
 
U akciju potrage za nestalima uključena su tri plovila LK Dubrovnik s lekarskom pratnjom, službeni policijski brod, kao i motorni trajekt Hanibal Lucić. Putem obalske radijske stanice Dubrovnik, emituje se poruka kategorije "Mayday Relay" prema svim učesnicima u pomorskom saobraćaju, navode hrvatski mediji.
 
Uzrok havarije još nije utvrđen, ali se zna da je brod Danče plovio sredinom kanala, a gumenjak nije bio označen navigacionim svetlima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.